Składniki:
- 2 duże, świeże ogórki szklarniowe
- Pęczek świeżego szczypioru
- Przyprawa do zup i potraw w płynie Maga
- Świeżo zmielony pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ogórki obrać ze skóry i pokroić na plasterki, ale nie tak cienkie jak na mizerię (ok. 2-3 milimetrów grubości). Szczypior opłukać pod bieżącą, zimną wodą i pokroić w krążki o szerokości ok. 5 milimetrów. Pokrojone ogórki oraz szczypior wsypać do miseczki, przyprawić je przyprawą do zup i prawic odrobina pieprzu do smaku. Podawać do grillowanych mięs
Sałatka ogrodowa jest niezwykle prosta w przyrządzeniu. Ma niepowtarzalny zapach i smak. Przygotowana ze świeżo zerwanych produktów gwarantuje dodatkowo piękny wygląd i korzystny wpływ na nasze zdrowie i trawienie potraw z grilla. Gorąco polecam.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Milena Białek