Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaczki z grila/ogniska z nadzieniem

Składniki:

  • ziemniaki (najlepiej jakby były młode)
  • pieczarki
  • świeżo pokrojona zielona cebulka
  • ser piatnica oraz potarty ser zwykły
  • folia aluminiowa


Sposób przyrządzenia:

Ziemniaki gotujemy tak aby były miękkie lecz nie rozlatywały się (należy je umyć lecz nie obierać!). Po ugotowaniu każdy ziemniak rozkrajamy tak aby mieć dwie połówki. Małą łyżeczką tj. wyciągamy środek (ale nie cały). Do tych "dziurek" wkładamy nadzienie, składamy ziemniaki razem i zawijamy w folię aluminiową.
Nadzienie:
Pieczarki potarte na grubych oczkach smażymy, później dodajemy potarty ser, ser piatnicę oraz troszeczkę cebulki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Całość dajemy do ogniska/grilla/piekarnika na jakąś godzinkę (gdy dajemy do ogniska lub grilla to ziemniaki wkładamy do żaru) Życzę smacznego,
Przepis nadesłany na konkurs „Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta” przez Barbarę Zieleźny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *