Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mieszanki do grilla

Moje mieszanki przyprawowe do mięs z grilla

1. Składniki: 1 łyżka czarnego pieprzu 1 łyżka ziaren kolendry kilka goździków 2 łyżeczki suszonych ulubionych ziół (oregano, tymianek) 2 łyżki mielonej, słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej, ostrej papryki 2 łyżki mielonego chili 1 łyżeczka nasion gorczycy 1 łyżeczka czosnku w proszku 1 łyżeczka cebuli w proszku 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka musztardy w…

Mieszanka jarzyn i grzybów z grilla

Składniki: ½ szklanki bulionu z kostki 1 łyżeczka posiekanych ulubionych ziół ½ łyżeczki pieprzu 1 grubo pokrojona czerwona cebula 2 duże kolorowe papryki pokrojone w grube paski 1 cukinia pokrojona w grube plastry 10 dużych pieczarek (kapelusze) sól Sposób przyrządzenia: Wymieszać bulion z ziołami i pieprzem. Za pomocą pędzelka nanieść mieszankę na jarzyny i pieczarki…

Amerykańska mieszanka do grilla

Składniki: • 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu • 1 łyżeczka nasion selera • ½ łyżeczki pieprzy Cayenne • ½ łyżeczki suszonego tymianku • ½ łyżeczki suszonego majeranku • 2 łyżeczki papryki • 1 łyżka musztardy w proszku (lub nasion gorczycy) • 1 łyżka brązowego cukru • ½ łyżeczki soli Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać razem i…

Mieszanka przyprawowa

„Jerk Spice Mix”- pochodząca z Karaibów mieszanka przyprawowa. Mięso należy natrzeć mieszanką na kilka godzin przed pieczeniem na grillu. Nadaję się chyba do wszystkiego. Składniki: • 2 łyżki mielonego imbiru • 2 łyżki mielonej papryki • 1 łyżka granulowanego czosnku • ½ łyżeczki pieprzu Cayenne • ½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu • 1 łyżeczka…