Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: żółty

Smażony, panierowany ser mozzarella

Składniki: 25 dkg sera mozzarella 2 jajka mąka bułka tarta olej Sposób przyrządzenia: Ser pokroić w plastry. Jajka wybić do miseczki, zmiksować. Plastry sera obtoczyć  w mące, umoczyć w jajku i panierować w tartej bułce. Smażyć do uzyskania złotego koloru panierki. Podawać z dodatkiem bagietki i ostrego sosu. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię…

Ser mozzarella w cieście francuskim

Składniki: 12 plastrów sera mozzarella 6 filetów anchois mrożone ciasto francuskie oliwa oregano do smaku Sposób przyrządzenia: Z rozmrożonego ciasta francuskiego wyciąć 12 odpowiednio dużych prostokątów. Na każdym ułożyć plaster sera, połowę filetu anchois, oprószyć oregano i skropić oliwą (tylko ser) Tak przygotowane porcje sera zawinąć w ciasto, brzegi skleić. Piekarnik nagrzać do temperatury 180…

Ziemniaki faszerowane wieprzowiną

Składniki: 8 ziemniaków 30 dag mielonej wieprzowiny 15 dag żółtego sera 6 dag boczku w plasterkach 4 łyżki czerwonego wytrawnego wina 3 żabki czosnku 10 dag konfitury porzeczkowej 1 papryczka chili oliwa ½ majeranku sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaków nie obierać, zalać wodą i gotować około 15 minut. W między czasie mięso przesmażyć na rozgrzanej…

Pasta z żółtego sera

Składniki: 30 dkg żółtego sera Gouda 10 dkg rodzynek garść posiekanych orzechów nerkowca 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Sposób przyrządzenia: Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, rodzynki namoczyć ,orzechy drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem do smaku.