Składniki:
- 2 kg żeberek wieprzowych
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Marynata:
- 1/3 szklanki sosu sojowego
- 4 łyżki octu balsamicznego
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżka brązowego cukru
- 1 łyżeczka ulubionych ziół
- sól, papryka ostra i słodka, pieprz – do smaku
Składniki: ziemniaki 2,5 kg żeberka wieprzowe 65 dag cebula 8 dag bułka pszenna 5 dag smalec 4 dag bułka tarta 7 dag mleko pieprz sól Sposób przyrządzenia: Ziemniaki należy obrać, umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej. Bułkę należy namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulkę pokrojoną w kostkę należy podsmażyć na tłuszczu. Wszystko połączyć ze sobą…
Składniki: 400-600 g żeberek 2-3 szkl. grochu 30-50g smalcu 1-2 marchewki 2-3 cebule 5-7 ziaren pieprzu sól 1 szkl. bulionu Sposób wykonania:Groch zalać wodą i odstawić na 8 godzin.Po tym czasie ugotować w tej samej wodzie w której się moczył.W między czasie żeberka podzielić na porcję i razem z marchewką i cebulą obsmażyć na rozgrzanym…