Składniki: 3 duże buraki szklanka liści szpinaku biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Buraki dokładnie umyć, obrać i przepuścić przez sokowirówkę. Liście szpinaku zblanszować i posiekać dodać do soku, doprawić do smaku białym pieprzem. Doskonały napój dla wzmocnienia organizmu nie tylko zimą.
Tag: ze szpinakiem
Listy
Makaron kokardki w szpinakowym sosie Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Listy
Jajka na szpinaku
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 2 łyżki octu winnego 2 pęczki szpinaku 1 szkl mleka 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1 zabek czosnku gałka muszkatołowa sól Sposób wykonania: Oczyszczony szpinak gotować w osolonym wrzątku około 3 minut po czym odcedzić i przesiekać. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym dodać czosnek roztarty z solą oraz…