Składniki:
- 20 dag szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- cukier
- 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
Składniki ¼ opakowania mrożonego szpinaku 1 łyżeczka masła mleko modyfikowane lub jogurt sól pieprz Sposób wykonania: Szpinak wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem. Dusić aż szpinak zmięknie, wówczas dodać sól oraz pieprz do smaku oraz jogurt. Całość dokładnie wymieszać.
Składniki: 500 g szpinaku 3 łyżki masła sól Sposób wykonania: Oczyszczony szpinak zalać 2 litrami osolonego wrzątku i gotować około 4 minut. Po tym czasie go odcedzić i wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem. Trzymać na ogniu około 6 minut. Na koniec doprawić do smaku solą.