Składniki:
- 300 g rozmrożonego szpinaku
- 6 plastrów boczku
- ½ szkl bułki tartej
- 1 szkl kwaśnej śmietany
- łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- sok z cytryny
- 2 puszki tuńczyka
- 4 łyżki startego parmezanu
Składniki: ½ kg świeżego szpinaku ½ kg kurzych wątróbek 3 łyżki masła 1 cebula 2 łyżki rodzynków 1 kieliszek koniaku sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć pokrojone wątróbki, pod koniec smażenia podlewając je koniakiem i doprawiając do smaku solą oraz pieprzem. Gdy wątróbki będą gotowe zdjąć je z ognia a na tą samą…
Składniki: 80 dag soli 20 dag szpinaku 10 dag sera gorgonzola 1 op śmietany 1 łyżka masła 4 łyżki oleju 3 łyżki maki sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzane masło wrzucić ser oraz śmietanę. Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu kilka minut aż powstanie jednolity sos. W między czasie szpinak sparzyć wrzątkiem z dodatkiem…