Składniki: 125 g wieprzowiny 1 jajko 1 cm laski imbiru 1 cebula 1 łyżka wrzątku 25 g kiełków bambusa z puszki 2 plasterki wędzonej szynki 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 450 g szpinaku 2 łyżeczki ziarna sezamowego 150 ml wywar z warzyw ½ łyżeczki maki kukurydzianej 1 łyżeczka zimnej wody 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego ½…
Tag: ze szpinakiem
Listy
Farsz ze szpinakiem i feta do naleśników
by Wiktoria Staszewska • • 0 Comments
Składniki: 20 dag szpinaku 2 ząbki czosnku kawałek sera feta sól pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Szpinak blanszować we wrzątku z dodatkiem soli oraz cukru. Następnie odsączyć go na sicie i wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Dodać jeszcze czosnek przeciśnięty przez praskę i dokładnie wymieszać. Wrzucić jeszcze ser feta pokrojony w…
Listy
Farsz szpinakowy z rodzynkami do naleśników
by Łucja Bochenek • • 0 Comments
Składniki: 20 dag szpinaku 2 ząbki czosnku garść rodzynek sól pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Szpinak blanszować we wrzątku z dodatkiem soli oraz cukru. Następnie odsączyć go na sicie i wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Dodać jeszcze czosnek przeciśnięty przez praskę i dokładnie wymieszać. Na drugiej patelni na rozgrzanym maśle przesmażyć…
Listy
Kremowy szpinak Patrycji
by Patrycja Białas • • 0 Comments
Składniki: 1 kg szpinaku ½ szkl gęstej śmietany ½ łyżeczki soli gałka muszkatołowa pieprz Sposób wykonania: Liście szpinaku wrzucić do garnka z grubym dnem podlewając odrobiną wody. Gdy zwiędną, osączyć i drobno posiekać. Następnie śmietanę przelać do rondelka i doprowadzić do wrzenia. Doprawić ją do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dodać do niej szpinak…
Listy
Szpinak z pomidorami saute
by Ilona Bielawska • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżeczki masła 6 pomidorów 1 łyżeczka kolendry 2 pęczki liścia szpinaku ½ łyżeczki soli pieprz Sposób wykonania; Na 2 łyżeczki rozgrzanego wrzucić kolendrę oraz posiekane pomidory, smażyć około 5 minut. Po tym czasie dodać oczyszczony szpinak i całość dokładnie mieszać, aż szpinak zwiędnie. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na sam koniec…