Składniki: 150 g ryżu 2 łyżki oleju roślinnego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego imbiru 1 marchewka 1 cukinia 225 g szpinaku 2 łyżeczka jasnego sosu sojowego 2 łyżeczka jasnego brązowego cukru Sposób wykonania: Ryż zalać wrzątkiem i gotować około 15 minut po czym go odcedzić i przelać wodą. Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić…
Tag: ze szpinakiem
Porady i Ciekawostki
Kiełki z bambusa ze szpinakiem
by Marian Korzeniowski • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki oleju z orzechów ziemnych 225 g szpinaku 175 g kiełków bambusa 1 ząbek czosnku 2 czerwone chili 1 por Szczypta mielonego cynamonu 300 ml wywaru z warzyw szczypta cukru szczypta soli 1 łyżka jasnego sosu sojowego Sposób wykonania: Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić kiełki bambusa, pokrojony imbir oraz por. Cały czas…
Porady i Ciekawostki
Brokuły ze szpinakiem smażone po chińsku
by Waldemar Radecki • • 0 Comments
Składniki:
- 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
- 350 g brokułów
- 1 łyżka posiekanego imbiru
- 2 cebule
- 3 selery naciowe
- 175 g szpinaku
- 125 g grochu cukrowego
- 6 cebulek dymek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 2 łyżki wytrawnego sherry
- 1 łyżka sos hoisin
- 150 ml wywaru z warzyw
Porady i Ciekawostki
Smażone zielone warzywa
by Sylwia Prus • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego anyżu 1 łyżeczka soli 350 g kapusty pak choi 225 g szpinaku 25 g grochu cukrowego 1 seler 1 zielona papryka 50 ml wywaru z warzyw 1 łyżeczka oleju sezamowego Sposób wykonania: Przeciśnięty przez praskę czosnek wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć około…
Porady i Ciekawostki
Lucjan na parze z owocami
by Adam Stolarski • • 0 Comments
Składniki: 140 dag całego Lucjana 175 g szpinaku plasterki cytryny cebulka dymka 60 g ugotowanego długoziarnistego ryżu 1 łyżeczka zmielonego imbiru 2 cebule 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego ½ łyżeczki mielonego anyżu 1 pomarańcza Sposób wykonania: Oczyszczony szpinak sparzyć wrzątkiem i przełożyć go na dno naczynia żaroodpornego. Następnie do ugotowanego ryżu…