Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lucjan na parze z owocami

Składniki:

  • 140 dag całego Lucjana
  • 175 g szpinaku
  • plasterki cytryny
  • cebulka dymka
  • 60 g ugotowanego długoziarnistego ryżu
  • 1 łyżeczka zmielonego imbiru
  • 2 cebule
  • 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • ½ łyżeczki mielonego anyżu
  • 1 pomarańcza

Sposób wykonania:
Oczyszczony szpinak sparzyć wrzątkiem i przełożyć go na dno naczynia żaroodpornego.
Następnie do ugotowanego ryżu dodać posiekaną dymkę, imbir, olej sezamowy, os sojowy, badian oraz posiekaną pomarańczę.
Całość dokładnie wymieszać.
Powstałe nadzienie włożyć do wnętrza oczyszczonej ryby, którą ułożyć na szpinaku w naczyniu żaroodpornym.
Gotować całość na parze około 10 minut.
Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny i krążkami dymki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *