Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełki z bambusa ze szpinakiem

Składniki:

  • 3 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • 225 g szpinaku
  • 175 g kiełków bambusa
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 czerwone chili
  • 1 por
  • Szczypta mielonego cynamonu
  • 300 ml wywaru z warzyw
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego

Sposób wykonania:
Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić kiełki bambusa, pokrojony imbir oraz por.
Cały czas mieszając smażyć około 3 minut.
Po tym czasie dodać posiekany czosnek, szpinak, chili oraz cynamon.
Smażyć kolejną minutę. Dodać mąkę wymieszaną z wodą na gładką masę, wywar oraz cukier, sos sojowy i sól do smaku.
Wymieszać, gotować na średnim ogniu około 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *