Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sola ze szpinakiem i gorgonzolą

Składniki:

  • 80 dag soli
  • 20 dag szpinaku
  • 10 dag sera gorgonzola
  • 1 op śmietany
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki maki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Na rozgrzane masło wrzucić ser oraz śmietanę.
Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu kilka minut aż powstanie jednolity sos.
W między czasie szpinak sparzyć wrzątkiem z dodatkiem soli oraz cukru.
Następnie rybę pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą, pieprzem oraz mąką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Usmażoną rybę ułożyć na półmisku, obok niej położyć szpinak i polać całość sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *