Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg marynowany Celiny

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki masła
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  •  

Sposób wykonania:
Oliwę wymieszać z winem oraz octem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i powstałą marynatą zalać pstrągi ułożyć w płaskim naczyniu.
Wstawić pod przykryciem do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie filety odsączyć z marynaty, zanurzyć je w jajku i obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *