Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety w koperkowym sosie

Składniki:

  • 60 dag filetów rybnych
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 czerstwa bułka
  • jajko
  • ½ l bulionu warzywnego
  • 1 op gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • szczypta białego pieprzu
  • szczypta suszonego imbiru
  • szczypta suszonego czosnku
  • sól

Sposób wykonania:
Rybę zmielić w maszynce po czym dodać do niej bułkę namoczoną w wodzie, posiekaną cebulę zeszkloną na rozgrzanym maśle.
Wbić jeszcze jajko i całość dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
W między czasie zagotować bulion warzywny wówczas z rybnej masy formować małe pulpety, które wrzucać do gotującego się bulionu.
Trzymać na małym ogniu około 20 minut.
Po tym czasie do śmietany wlać odrobinę bulionu, wymieszać i przelać całość do garnka z pulpetami.
Doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem oraz imbirem.
Doprowadzić do wrzenia i wrzucić jeszcze posiekany koperek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *