Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z tuńczyka i szpinaku

 

Składniki:

 

  • 300 g rozmrożonego szpinaku
  • 6 plastrów boczku
  • ½ szkl bułki tartej
  • 1 szkl kwaśnej śmietany
  • łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • sok z cytryny
  • 2 puszki tuńczyka
  • 4 łyżki startego parmezanu

Sposób wykonania:
Boczek pokroić w kostkę i wysmażyć na suchej patelni po czym przełożyć  go do szpinaku.
Dodać jeszcze bułkę tartą śmietanę oraz rozdrobnionego tuńczyka.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Przełożyć całość  do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Posypać startym parmezanem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *