Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron ze szpinakiem Nikoli

 

Składniki:

 

  • 40 dag makaronu
  • 20 dag szpinaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Makaron wrzucić na osolony wrzątek.
Następnie gdy makaron już zacznie robić się miękki wrzucić do niego liście szpinaku.
Razem gotować aż makaron stanie się miękki po czym razem odcedzić.
W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć ząbki czosnku pokrojone w plaski, wówczas dodać makaron ze szpinakiem.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Przed podaniem posypać jeszcze startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *