Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z wątróbki i szpinaku

Składniki:

  • ½ kg świeżego szpinaku
  • ½ kg kurzych wątróbek
  • 3 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 2 łyżki rodzynków
  • 1 kieliszek koniaku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć pokrojone wątróbki, pod koniec smażenia podlewając je koniakiem i doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.
Gdy wątróbki będą gotowe zdjąć je z ognia a na tą samą patelnie wrzucić posiekaną cebulę, udusić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym przełożyć do wątróbki.
Na sam koniec przesmażyć jeszcze rodzynki na rozgrzanym maśle i dodać je do pozostałych składników.
Liście szpinaku rozłożyć w misce i przełożyć na nie sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *