Składniki:
- ½ szklanki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka ki
- 1 łyżka masła
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- ½ szklanki śmietany
- sól, ewentualnie odrobina soku cytrynowego
Składniki: ½ pęczka szczypiorku ¾ szkl. kwaśnej śmietany sok z cytryny sól Sposób przygotowania: Szczypiorek drobno posiekać po czym oprószyć go solą i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 10 min. Następnie dodać śmietanę, całość dokładnie wymieszać
Składniki: 2 łyżeczki musztardy 6 żółtek 6 łyżeczek cukru 2 łyżki oliwy z oliwek 1 jajko łyżka octu 3% 1 ogórek szczypiorek koperek marynowane grzyby 2 łyżki koperków łyżka oliwek sól Sposób wykonania: Musztardę wymieszać razem z oliwą, żółtkami, jajkiem ugotowanym na twardo i drobno posiekanym, oraz posiekanym ogórkiem. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz…
Składniki: 600 g kalarepki 200 g zielonego groszku 2 łyżki masła 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki 1 łyżka posiekanego koperku 200 ml bulionu 2 szalotki sól pieprz Sposób wykonania: Szalotki posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać obrane kalarepki pokrojone w kostkę. Trzymać na ogniu około 5 minut po czym wlać bulion i…