Składniki: ½ pęczka szczypiorku sok z cytryny 200 ml gęstej kwaśnej śmietany sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Szczypiorek drobniutko posiekać, doprawić do smaku solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 10 minut, następnie wymieszać ze śmietaną. Podawać z wędliną.
Tag: ze szczypiorkiem
Listy
Majonez ze szczypiorkiem
by Marzena Hyjek • • 0 Comments
Listy
Sos rzodkiewkowo-szczypiorkowy
by Olga • • 0 Comments
Składniki 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/4 pęczka szczypiorku Sól pieprz Sposób wykonania: Rzodkiewki i szczypiorek bardzo drobno pokroić. Następnie dodać majonez oraz jogurt. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.