Składniki: 4 pstrągi 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 1/3 szklanki oleju 2 cytryny sól, pieprz do smaku świeżo starty chrzan 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Sprawić pstrągi, pozostawić głowy, usunąć oczy, dokładnie umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem. Do środka każdej ryby włożyć natkę pietruszki, skropić sokiem…
Tag: zdrowe
Listy
Placki ziemniaczane z rybą i kaparami
by Kamila Pasich • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ziemniaków ½ kg filetów z tilapii 1 ½ łyżki kaparów szczypior z 5 dymek sok z cytryny sos tabasco 2 jajka 4 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać pokrojoną w kawałki rybę, drobno posiekany szczypiorek, kapary i jajka .Doprawić do…
Listy
Łosoś w słodko-kwaśnej marynacie
by Ewelina Kuś • • 0 Comments
Listy
Panga z kapustą włoską w śmietanie
by Dominika Kania • • 0 Comments
Składniki; 1 główka kapusty włoskiej ½ szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka śmietany 4 filety z pangi sól, pieprz do smaku sok z cytryny 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić, usunąć grube włókna, drobniutko poszatkować, przełożyć do garnka, wlać bulion i gotować 5 minut na wolnym ogniu, dodać śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem.…
Listy
Pstrągi z boczkiem w ziołach
by Bożena Szmit • • 0 Comments
Składniki: 8 sprawionych pstrągów ½ szklanki oleju 2 cytryny 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 24 plasterki wędzonego boczku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pstrągi opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem. Cytryny sparzyć, pokroić w ćwiartki. Do każdej ryby włożyć po szczypcie rozmarynu i tymianku, oraz po ćwiartce cytryny.…