Składniki: 1 kg wieprzowiny z karczku 25 dkg pieczarek ½ kostki masła 5 dkg tartego żółtego sera 15 dkg porzeczek czerwonych (lub dżemu porzeczkowego, wtedy pomijamy cukier) 1 łyżka cukru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry. Pieczarki lub grzyby leśne oczyścić, drobno pokroić, zrumienić na połowie masła. Mięso delikatnie rozbić,…
Tag: zawijane
Kurczak
Roladki z kurczaka
by mariola • • 0 Comments
Dziczyzna
Rolady z dzika (lub z wołowiny)
by Katarzyna Żołędziewską • • 0 Comments
Składniki: szynka z dzika ( dla nie lubiących dziczyzny może być młoda wołowina, ale radzę spróbować dziczyzny, palce lizać) papryka czerwona (może być konserwowa) ogórek kwaszony cebula boczek wędzony kawałek kiełbasy wędzonej „obsuszanej”(może być też zwykła „śląska”) tłuszcz do smażenia sól Produkty Kamis: musztarda sarepska(dla lubiących może być Francuska) pieprz kolorowy (może być czarny ale…
Cielęcina
Zraziki cielęce zawijane
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg cielęciny z udźca duża cebula 2 ząbki czosnku tłuszczo smażenia 2 łyżki ostrej musztardy pieprz, sól, Sposób przyrządzenia: Z mięsa cielęcego umytego i osuszonego wykroić cienkie zrazy, Pozostałe ścinki mięsa zemleć w maszynce wraz z zeszkloną na tłuszczu cebulą i czosnkiem. Do masy wlać 2-3 łyżki wody i dokładnie wyrobić farsz. Zrazy…
Zakąski
Śliwki z serem.
by Gałucha • • 1 Comment
Skład: 30 suszonych śliwek 15dkg ementalera 10dkg wędzonego boczku w cieniutkich plasterkach Sposób przyrządzenia: Ser trzeba sobie pokroić tak, aby kawałki mieściły się do naciętej śliwki.. a potem juz tylko boczek owinąć wokół śliwki i na blaszce wstawić na 10 min do piekarnika rozgrzanego do 250 stopni… pychotka !