Składniki: 2 torebki ryżu – 200 g ½ kg pieczarek 1 cebula pęczek natki pietruszki 15 dag Mozzarella oliwki czarne (dużo) ½ kg mięso mielone zioła prowansalskie 2 pomidory Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować, mięso usmażyć a następnie dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki i…
Tag: zapiekany
Przekąski
Kanapka z łososiem i bakłażanem na gorąco
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 10 dkg wędzonego łososia ser żółty tarty 1 ząbek czosnku drobno posiekany 1 bakłażan pokrojony w plastry 4 łyżki oliwy 4 łyżki mąki 1 jajko ½ szklanki mleka bułka tarta olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Łososia rozgnieść widelcem, dodać ser, przyprawić pieprzem, dokładnie wymieszać. Plastry bakłażana skropić oliwą i usmażyć na patelni co trwa…
Półmięsne
Zapiekanka mięsna z kapustą i makaronem
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 30 dag makaronu rurki 1 mała główka białej kapusty 1 średnia cebula 1 łyżka oleju 30 dag mielonej wołowiny 10 dag mielonej cielęciny puszka całych pomidorów bez skórki 1 łyżeczka majeranku szczypta cukru sól, pieprz 1/2 pęczka szczypiorku Sposób przyrządzenia: Makaron wrzucić na osolony wrzątek, gotować 10 min, odcedzić. Kapustę oczyścić, umyć, drobno poszatkować.…
Grill
Chleb wiejski z boczkiem i serem grillowany
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 1 bochenek chleba wiejskiego masło 1,5 szklanki tartego żółtego sera boczek w plastrach posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Chleb pokroić na kromki o grubości około 2 cm. Każdą kromkę posmarować z jednej strony masłem a z drugiej obłożyć serem wymieszanym z pokrojonym w kostkę boczkiem, posypać posiekaną natką pietruszki. Opiekać na gorącym grillu, przykryte…