Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapka z łososiem i bakłażanem na gorąco

Składniki:

  • 10 dkg wędzonego łososia
  • ser żółty tarty
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany
  • 1 bakłażan pokrojony w plastry
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • ½ szklanki mleka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia


Sposób przyrządzenia:
Łososia rozgnieść widelcem, dodać ser, przyprawić pieprzem, dokładnie wymieszać. Plastry bakłażana skropić oliwą i usmażyć na patelni co trwa 2,3 minuty. Wystudzić. Bułki rozkroić na połowę, rozłożyć na jednaj pastę z łososia i bakłażana. Bułkę złożyć, panierować w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć na oleju aż będą rumiane, obsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Teresa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *