Składniki:
- 10 dkg wędzonego łososia
- ser żółty tarty
- 1 ząbek czosnku drobno posiekany
- 1 bakłażan pokrojony w plastry
- 4 łyżki oliwy
- 4 łyżki mąki
- 1 jajko
- ½ szklanki mleka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Łososia rozgnieść widelcem, dodać ser, przyprawić pieprzem, dokładnie wymieszać. Plastry bakłażana skropić oliwą i usmażyć na patelni co trwa 2,3 minuty. Wystudzić. Bułki rozkroić na połowę, rozłożyć na jednaj pastę z łososia i bakłażana. Bułkę złożyć, panierować w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć na oleju aż będą rumiane, obsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Teresa