Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zapiekanka

Zapiekanka z ziemniaków, boczku i kiełbasy

Składniki: 3 kg ziemniaków 3 cebule 4 marchewki kawałek wędzonego  boczku 2 kiełbasy 3 liście kapusty natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Obrane ziemianki pokroić w plastry, cebule w krążki, boczek w plasterki a marchewkę i kiełbasę w plasterki. Następnie dno naczynia żaroodpornego wyłożyć plastrami boczku a potem układać warstwami na przemian pozostałe składniki. Wszystkie…

Zapiekanka z cukinii i pieczarkami

Składniki: 2 cukinie łyżka mąki 20 dag pieczarek 3 pomidory 10 dag żółtego sera natka pietruszki olej vegeta sól pieprz Sposób wykonania: Obrane cukinie, pokroić w grube plastry, które oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Następnie pieczarki pokroić w plastry i obsmażyć po czym ułożyć je na cukinii.…

Owocowa zapiekanka Iwony

Składniki: 2 jabłka 2 banany 2 pomarańcze 2 kiwi 2 gruszki 1 szklanka dużych winogron 2 brzoskwinie 5 łyżek soku cytryny 3 jajka 3 łyżki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 łyżka otartej skórki z cytryny 4 łyżki likieru migdałowego/ lub pomarańczowego/ Sposób przyrządzenia: Wszystkie owoce umyć, osączyć na papierowym ręczniku i pokroić w plasterki.…

Filety z pangi lub tilapii zapiekane z jajkiem

Składniki: 50 dkg filetów z ryby 3 jajka 2/3 szklanki mleka 1, 2 łyżki tartej bułki 2 łyżki rozpuszczonego masła 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Blaszkę do pieczenia posmarować masłem, ułożyć na niej porcje ryby. Pozostałe składniki zmiksować, polać nimi porcje ryby.  Zapiekać w…