Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z cukinii i pieczarkami

Składniki:

  • 2 cukinie
  • łyżka mąki
  • 20 dag pieczarek
  • 3 pomidory
  • 10 dag żółtego sera
  • natka pietruszki
  • olej
  • vegeta
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane cukinie, pokroić w grube plastry, które oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas przełożyć je do naczynia żaroodpornego.
    Następnie pieczarki pokroić w plastry i obsmażyć po czym ułożyć je na cukinii.
    Na pieczarach ułożyć pomidory pokrojone w plastry.
    Całość oprószyć przyprawami, startym serem oraz posiekaną natką pietruszki/.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *