Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z ziemniaków, boczku i kiełbasy

Składniki:

  • 3 kg ziemniaków
  • 3 cebule
  • 4 marchewki
  • kawałek wędzonego  boczku
  • 2 kiełbasy
  • 3 liście kapusty
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemianki pokroić w plastry, cebule w krążki, boczek w plasterki a marchewkę i kiełbasę w plasterki.
    Następnie dno naczynia żaroodpornego wyłożyć plastrami boczku a potem układać warstwami na przemian pozostałe składniki.
    Wszystkie warstwy oprószyć solą, pieprzem oraz posiekaną zieleniną.
    Na samej górze ułożyć plastry kapusty.
    Przykryć folią i piec w rozgrzanym piekarniku do miękkości.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *