Składniki: 10 małych marynowanych filetów śledziowych 2 cytryny 4 korniszony 1 papryka zielona marynowana 1 papryka czerwona marynowana smażone w cukrze żurawiny natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe wyjąć z marynaty, osączyć. Korniszony i paprykę pokroić w cieniutkie paski i położyć na każdym filecie, dodać natkę pietruszki i ściśle zwinąć w rulonik. Cytrynę umyć ,…
Tag: zakąska
Zakąski
Świąteczny pasztet
by Karolina Lechowska • • 0 Comments
Śledzie
Śledzie w sosie śmietanowo- majonezowym
by Agata Lemańczyk • • 0 Comments
Awokado
Awokado z krewetkami
by Ula Kapela • • 0 Comments
Jajka
Jajka z farszem pieczarkowym
by Michał Żelazowski • • 0 Comments
Składniki: 5 jajek ½ kg pieczarek pęczek natki pietruszki 4 łyżki bułki tartej 5 łyżek masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, przeciąć w skorupkach na dwie części. Wybrać jajka ze skorupek, posiekać. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać 5 łyżek masła i smażyć uprzednio…