Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zakąska

Śledzie z jabłkami

Składniki: 1 kg filetów śledziowych ½ kg winnych jabłek 3 łyżki oleju 3 łyżki koncentratu pomidorowego majeranek sól pieprz cukier papryka mielona sok i skórka z cytryny Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na mniejsze kawałki, które obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać sok i skórkę z cytryny . Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku…

Ser Camembert nadziewany konfiturą z żurawiny

Składniki: 4 okrągłe serki camembert 2 słoiczki konfitur z  żurawiny oliwa z oliwek bułka tarta 2 jajka   Sposób przyrządzenia: Serki pokroić na ćwiartki, każdy kawałek naciąć z góry nożem i wydrążyć tak  by nałożyć porcję Żórawin. Na talerzyku roztrzepać widelcem jajka. Delikatnie moczyć serki w jajku, a następnie w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanej…

Pasta śledziowa z szynką Emilki

Składniki: filet śledziowy 15 dkg tłuszczu zgotowanej szynki 1 mała cebula pieprz Sposób przyrządzenia: Śledzia wymoczyć, osączyć na papierowym ręczniku, cebulę drobniutko posiekać. Tłuszcz z szynki zemleć przez maszynkę. Wszystkie składniki dokładnie rozetrzeć doprawić do smaku pieprzem, masę schłodzić .Podawać do smarowania chleba, do ziemniaków lub użyć do kanapek.

Pasztet z pangi

Składniki: 1 kg ryby pangi 1 duża czerstwa bułka 5 jajek 10 dkg masła lub margaryny 3 łyżki śmietany ½ szklanki mleka szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku bułka tarta, olej Sposób przyrządzenia: Rybę myjemy, osaczamy na papierowym ręczniku, bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Podane składniki mielimy przez maszynkę. Ucieramy żółtka, margarynę, śmietanę i…

Przystawka z papryki i oscypka

Składniki: 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 1 duży ser oscypek pęczek zielonego koperku 2-3 ząbki czosnku ½ szklanki majonezu sól, pieprz do smaku kilka liści sałaty lodowej Sposób przyrządzenia: Papryki umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Koperek umyć, osączyć, posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez…