Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zakąska

Boczek zawijany plastrami żółtego sera

Składniki: 10 plastrów wędzonego boczku 10 plastrów żółtego sera Gouda 10 dużych pieczarek 10 wędzonych śliwek Sposób przyrządzenia: Rozłożyć na blaszce na foli spożywczej wędzony boczek, na nim plastry żółtego sera, po jednej umytej, obranej pieczarce i po jednej śliwce. Zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczką i zapiec w piekarniku w temperaturze 200 C stopni około…

Zimowa sałatka z mrożonych owoców

Składniki: ½ torebki mrożonych wiśni ½ torebki mrożonych truskawek ½ torebki mrożonych śliwek bez pestek ½ szklanki wiórek kokosowych 2 żółtka 2 jabłka ½ szklanki śmietanki 30% 3-4 łyżki cukru łyżka rumu sok pomarańczy cukier waniliowy Sposób przyrządzenia: Mrożone owoce przelać wrzątkiem na sicie, dokładnie osączyć i pokroić w paseczki i w kosteczkę. Jabłka umyć,…

Sałatka orzechowa z kukurydzą

Składniki: 1 szklanka kukurydzy 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 10 dkg sera żółtego Gouda 20 dkg szynki drobiowej ½ szklanki majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.…

Sałatka pomidorowa z papryką

Składniki: 3 pomidory 2 czerwone papryki 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku kilka listków Bazyli i oregano oliwa z oliwek 3 kromki chleba tostowego Sposób przyrządzenia: Chleb tostowy pokroić w dużą kostkę, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Na patelni na maśle podsmażyć czosnek i chleb. Paprykę umyć, osączyć, usunąć…