Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zakąska

Karczek duszony z czosnkiem

Składniki: 1 kg karczku bez kości 6 ząbków czosnku 3-4 łyżki przyprawy do mięsa wieprzowego Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i natrzeć gotową przyprawą do mięsa wieprzowego. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, natrzeć dokładnie całe mięso. Odstawić na 12 godzin. Rozwinąć folię spożywczą, ułożyć mięso, szczelnie zawinąć i włożyć do woreczka foliowego, zakręcić. Do dużego…

Wielkanocny pasztet cielęco wołowy

 

Składniki:

  • 25 dkg cielęciny
  • 15 dkg wołowiny
  • 20 dkg mięsa drobiowego/ pierś z kurczaka/
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 por/ biała część/
  • kawałek selera
  • 10 jajek
  • szczypta imbiru w proszku
  • 5 cebul
  • ziele angielskie, kilka ziaren jałowca, liść laurowy
  • sól, gałka muszkatołowa, pieprz do smaku
  • ½ szklanki suszonych grzybów
  • kilka listków sałaty lodowej
  • 2 łyżki oliwek

 

 

Pomidory z kiełkami lucerny

Składniki: 10 pomidorów 2 średnie wędzone ryby 25 dkg białego sera opakowanie kiełków lucerny sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Z umytych i osączonych pomidorów ściąć wierzch i wydrążyć środki. Twaróg zmielić przez maszynkę razem z oczyszczoną z ości wędzoną rybą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z tak powstałej…

Pomidorowa sałatka z papryką i ziołami

Składniki: 4 pomidory 1czerwona papryka 1 mała czerwona cebula 1 mała cebula cukrowa 2 łyżki rodzynek sól, pieprz do smaku ½ szklanki posiekanych ziół/ bazylii i oregano/ 3-4 ząbki czosnku oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Pomidory i paprykę umyć, osączyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w cieniutkie paseczki. Cebulkę czerwoną i cebulkę białą obrać i…