Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karczek duszony z czosnkiem

Składniki:

  • 1 kg karczku bez kości
  • 6 ząbków czosnku
  • 3-4 łyżki przyprawy do mięsa wieprzowego

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć i natrzeć gotową przyprawą do mięsa wieprzowego. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, natrzeć dokładnie całe mięso. Odstawić na 12 godzin. Rozwinąć folię spożywczą, ułożyć mięso, szczelnie zawinąć i włożyć do woreczka foliowego, zakręcić. Do dużego garnka wlać wodę zagotować, włożyć mięso i gotować na małym ogniu około 2 godzin. Wyjąć na półmisek i schłodzić.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *