Składniki: 1 kg karczku bez kości 6 ząbków czosnku 3-4 łyżki przyprawy do mięsa wieprzowego Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i natrzeć gotową przyprawą do mięsa wieprzowego. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, natrzeć dokładnie całe mięso. Odstawić na 12 godzin. Rozwinąć folię spożywczą, ułożyć mięso, szczelnie zawinąć i włożyć do woreczka foliowego, zakręcić. Do dużego…
Tag: soczysta
Listy
Wielkanocny pasztet cielęco wołowy
by Ula Grzelczyk • • 0 Comments
Składniki:
- 25 dkg cielęciny
- 15 dkg wołowiny
- 20 dkg mięsa drobiowego/ pierś z kurczaka/
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 por/ biała część/
- kawałek selera
- 10 jajek
- szczypta imbiru w proszku
- 5 cebul
- ziele angielskie, kilka ziaren jałowca, liść laurowy
- sól, gałka muszkatołowa, pieprz do smaku
- ½ szklanki suszonych grzybów
- kilka listków sałaty lodowej
- 2 łyżki oliwek