Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zakąska

Śledzie w pomidorach Iwony

Składniki: ½ kg filetów śledzi solonych 1 szklanka mleka 2 jabłka olej do smażenia sok i starta skórka z cytryny szczypta majeranku 1 łyżka koncentratu pomidorowego ostra mielona czerwona papryka sól, cukier, pieprz do smaku pęczek zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Śledzie wymoczyć w mleku, osączyć. Jabłka umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki,…

Świąteczne jaja z tuńczykiem

Składniki: 8 jajek 2-3 łyżki masła 2 puszki tuńczyka pęczek posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku ½  szklanki majonezu kilka liści sałaty lodowej Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować, wystudzić, obrać podzielić na połówki. Wyjąć żółtka utrzeć z masłem i dodać rozdrobnione mięso tuńczyka. Dodać posiekaną zieloną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem.…

Świąteczne różowe jaja z szynką

Składniki: 8 ugotowanych na twardo jajek 10 plastrów szynki 2 łyżki oleju ½ szklanki posiekanego szczypiorku ½ szklanki ostrego keczupu 2-3 łyżki majonezu kilka liści sałaty lodowej szczypta imbiru 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka. Dwa plastry szynki pokroić w drobną kosteczkę. Żółtka,…

Kolorowe jajka na Świąteczny stół

Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo 10 dkg wędzonego łososia 10 dkg szpinaku 2 łyżeczki masła ½ szklanki posiekanego koperku i natki pietruszki szczypta kurkumy ½ szklanki majonezu 2 łyżeczki przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku kilka liści sałaty lodowej Sposób przyrządzenia: Szpinak udusić na maśle i odparować. Jajka obrać, przekroić na połówki. Żółtka podzielić…