Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowe jajka na Świąteczny stół

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 10 dkg wędzonego łososia
  • 10 dkg szpinaku
  • 2 łyżeczki masła
  • ½ szklanki posiekanego koperku i natki pietruszki
  • szczypta kurkumy
  • ½ szklanki majonezu
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka liści sałaty lodowej

    Sposób przyrządzenia:
    Szpinak udusić na maśle i odparować. Jajka obrać, przekroić na połówki. Żółtka podzielić na 3 części.  Jedną część żółtek zmiksować z łososiem, przecierem pomidorowym i łyżką majonezu, doprawić do smaku solą i pieprzem. Drugą część wymieszać ze szpinakiem, koperkiem i natką pietruszki, doprawić do smaku, solą i pieprzem. Pozostałe wymieszać z resztą majonezu i kurkumą. Przy pomocy szprycy napełnić jajka kolorami wg uznania. Na półmisek ułożyć liście sałaty i na nich kolorowe jajka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *