Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serowiec z rodzynkami

Składniki:

  • 1 szkl. rodzynek
  • ¾ kostki masła
  • 20 dag białego twarogu
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 3 jajka
  • 2 szkl. mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 op. cukru waniliowego
  • ½ szkl. gęstej śmietany
  • tłuszcz do formy
  • przetarte biszkopty do formy

    Sposób wykonania:
    Masło, ser oraz cukier puder  dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku.
    Gdy składniki się połączą dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy.
    Całość dokładnie utrzeć w trakcie dodając śmietankę.
    Na sam koniec dodać białka ubite na sztywną piane oraz rodzynki,  delikatnie połączyć.
    Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej pokruszonymi biszkoptami.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godzinę.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *