Składniki: 450 g koziego sera ¼ szkl. śmietany 1 łyżka posiekanego tymianku 1 łyżeczka czosnku sól pieprz 350 g liści mieszanki zielonych warzyw mesclum Sposób wykonania: Kozi ser, śmietanę, tymianek oraz czosnek zmiksować ze sobą. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Liście mieszanki warzywnej rozłożyć na talerzu i polać je sosem.
Tag: z ziołami
Przetwory domowe
Brzoskwinie marynowane
by Kaśka Łata • • 0 Comments
Składniki: 2 kg brzoskwiń estragon 2 szkl. wody 1 szkl. 10% octu 2 szkl. cukru Sposób wykonania: Brzoskwinie ponakłuwać igłą po czym ułożyć je w słoikach przesypując estragonem. Następnie ocet wymieszać z wodą i cukrem i całość zagotować i odstawić do ostygnięcia. Zalewą zalać brzoskwinie, szczelnie zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.
Dodatki
Ziołowe grzanki
by Matylda Pogorzelska • • 0 Comments
Sosy
Sos jogurtowy Ilony
by albertos • • 0 Comments
Warzywa
Koper włoski w ziołach
by Zosię • • 0 Comments
Składniki: 6 bulw kopru włoskiego 1 łyżka masła 10 dag mąki ½ szkl. mleka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 szkl. startego sera roquefort rzeżucha listki kopru kolendra natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Bulwy przekroić na pół po czym zalać wrzątkiem, doprowadzić do wrzenia i trzymać na ogniu ok. 20 min, wówczas miękkie bulwy odcedzić.…