Składniki:
• 1 kg wołowiny z kością
• 1 obranych i przesmażonych pomidorów
• 2 drobno posiekane cebule
• pietruszka, seler, marchewka, obrane i rozdrobnione
• 4 jajka
• 2 liście laurowe
• sól, pieprz
Składniki: 30 dkg pokrojonej w kostkę wołowiny bez kości 25 dkg posiekanej, czerwonej kapusty 10 dkg obranych, rozdrobnionych orzechów włoskich 1 posiekany ząbek czosnku 1 posiekana mała cebula 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżki oliwy 1 łyżka soku cytrynowego 1 łyżka musztardy Sposób przyrządzenia: Mięso w miseczce polać sosem sojowym, wymieszać, odstawić na 30 minut,…
Składniki: 25 dkg pokrojonej w grubą kostkę polędwicy wołowej 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 4 łyżki sosu Worcestershire Marynata: 2 łyżki oliwy 2 łyżki pokrojonego czosnku sól, pieprz, papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę. Składniki marynaty wymieszać, zalać nią mięso, na około 10 minut. Na patelni…