Składniki: 4 plastry polędwicy cielęcej grubości 2cm 4 daktyle 4 plastry camemberta ½ łyżki mąki 4 łyżki madery tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Każdy plaster mięsa oprószyć solą, pieprzem oraz odrobiną mąki po czym lekko obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie na patelnie wrzucić daktyle przekrojone na połówki i przez chwilę smażyć po czym na każdym…
Tag: z wołowiny
Wołowina
Wołowe pulpeciki z pomidorami
by Alina Sasin • • 0 Comments
Składniki: 15 dag mięsa mielonego 1 jajko ¼ łyżeczki soli 2 łyżki posiekanej cebuli 4 łyżki otrębów pszennych 1 łyżka oleju pieprz 2 cebule mała puszka pomidorów 15 dag mrożonego groszku 2 łyżki posiekanej pietruszki szczypta majeranku łyżka masła Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko, dodać posiekaną cebule, otręby, olej oraz sól i pieprz do…
Wołowina
Wołowina duszona z warzywami
by Kinga Szewczak • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg mięsa wołowego 3 marchewki pietruszka kawałek selera 2 cebule garść fasoli szparagowej olej łyżka masła 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina ziele angielskie sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zbić tłuczkiem po czym oprószyć solą i odstawić na 2 godziny. W między czasie obrane jarzyny pokroić w plastry i połowę z nich ułożyć na…
Zupa Grzybowa
Zupa cebulowo-grzybowa
by Ewelina Polok • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki masła 170 g mieszanki grzybów ½ szkl. cebuli pokrojonej na plasterki 4 szkl. rosołu wołowego ¼ szkl. wytrawnego sherry ¼ łyżeczki soli pieprz 2 łyżki startego parmezanu tymianek Sposób wykonania: Grzyby oraz cebulę wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem, smażyć około 8 minut. Po tym czasie wlać sherry oraz rosół. Wymieszać i…
Wołowina
Wołowina po wiedeńsku
by Mariola Rola • • 0 Comments
Składniki: 1 kg łopatki wołowej 500 g kości wołowych 1 cebula 2 pietruszki 3 marchewki 3 łodygi selera naciowego 1 por 150 g świeżego chrzanu kilka gałązek szczypiorku 8 ziaren pieprzu 1 listek laurowy 3 ziarna ziela angielskiego Sposób wykonania: Cebule pokroić i opiec nad ogniem. Następnie kości, mięso oraz cebulę zalać 2 l osolonej…