Składniki:
- ½ kg wołowiny
- 3-4 dkg masła
- sól, pieprz do smaku
- posiekana natka pietruszki
Listy
Befsztyki z siekanej polędwicy
by Alina Wójtowicz • • 0 Comments
Składniki: 600 g polędwic 1 cebula 3 łyżki sklarowanego masła sól pieprz Sposób wykonania: Polędwice oraz cebulę drobno posiekać. Razem wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem. Z powstałej masy formować befsztyki, które smażyć na rozgrzanym maśle.
Listy
Befsztyki z cebulą
by Malwina Janicka • • 0 Comments
Składniki: 600 g polędwicy wołowej 2 cebule 4 łyżki sklarowanego masła sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczaną polędwicę pokroić na 4 części a cebulę pokroić w krążki, które przyrumienić na części tłuszczu. Wówczas cebulę wyjąć a na tą samą patelni wrzucić mięso oraz resztę masła. Oprószyć go solą oraz pieprzem. Po usmażeniu rozłożyć na nim krzaki…
Listy
Befsztyki smażone
by Marzena Zięba • • 0 Comments
Składniki: 600 g polędwicy wołowej 2 łyki sklarowanego masła pieprz Sposób wykonania: Oczyszczaną polędwicę pokroić na 4 części, które oprószyć pieprzem. Następnie smażyć na rozgrzanym maśle.
Listy
Smażone nerki wieprzowe z pomidorami
by Teresa Niemirycz • • 0 Comments
Składniki: 4 nerki wieprzowe lub cielęce 2 pomidory mąka olej sól, pieprz do smaku posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Nerki umyć, przekroić je na połowę, zalać zimną wodą, odstawić na 3 godziny kilkakrotnie zmieniając wodę. Z wymoczonych nerek wyciąć białe części. Tak przygotowane nerki pokroić w poprzek na plastry, przyprawić, obtoczyć w mące, smażyć z…