Składniki:
- 1 opakowanie gotowego sosu pomidorowego
- ½ kg boczniaków lub pieczarek
- 1 łyżeczka jarzynki
- 1/2 kg polędwicy wołowej
- 2 łyżki oleju
Składniki: ½ kg wołowiny zrazowej 1 bulion wołowy w kostce 3 łyżki masła 3 łyżki oleju 3 łyżki mąki 10 pieczarek 1 duża cebula pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kostkę rozpuścić w ½ litrze gorącej wody. Mięso pokroić na 5 plastrów, cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć mąką i pieprzem. Rozgrzać masło i olej, podsmażyć bitki na…
Składniki: 1 kg wołowiny szklanka bulionu wołowego z kostki 35 dkg leśnych grzybów szklanka czerwonego wytrawnego wina 4 średnie cebule 2 marchewki 2 łyżki mąki 4 łyżki masła 4 łyżki oleju 5 ząbków czosnku sól, pieprz do smaku szczypta tymianku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kawałki, oprószyć pieprzem i tymiankiem. Cebule i czosnek…
Składniki: 1 kg wołowiny 5 marchewek 3 cebule ½ kg suszonych śliwek ½ szklanki białego wina 1 łyżka maki 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki oleju sól, cukier, pieprz do smaku natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Marchewki umyć, obrać zetrzeć na tace o dużych oczkach, cebulę obrać pokroić w dużą kostkę, razem podsmażyć na oleju, oprószyć mąką,…
Składniki: 60 dkg chudej wołowiny 2 marchewki 1 pietruszka cebula kawałek pora / biała część / 15 dkg żółtego sera sól, pieprz do smaku ½ łyżeczki kminku liście sałaty lodowej natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Mięso wołowe zalać wrzącą wodą, dodać sól, gotować około 35 minut, wyłożyć na umyte, obrane w plastry warzywa, dodać kminek i…