Składniki: 1 kg mielonego mięsa 1 kg pieczarek puszka groszku z marchewką ½ słoiczka przecieru pomidorowego 3 ogórki kiszone sól pieprz vegeta 2 jajka czerstwa bułka olej trochę mąki Sposób wykonania: Pieczarki pokroić na plasterki i obsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie do mięsa dodać namoczoną w mleku bułkę oraz wbić jajka. Całość dokładnie…
Tag: z wieprzowiny
Wieprzowina
Golonki w kapuście
by Monika Nizio • • 0 Comments
Karkówka
Karczek zapiekany
by Paweł Jaroszyński • • 0 Comments
Składniki: 2 kg karczku 1 pikantny ketchup przyprawa do mięs 5 cebul słoik ogórków konserwowych tłuszcz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry po czym je lekko rozbić posypać przyprawą i posmarować ketchupem. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem przekładając je krążkami cebuli i plasterkami ogórków. Tak odstawić na 6 godzin.. Po tym czasie wstawić…
Wieprzowina
Kotlety z zmienikami w sosie
by Marzena Tutaj • • 0 Comments
Składniki: 1 kg karkówki 2 op. zupy cebulowej w proszku 70 dag pieczarek 2 op. zupy krem w proszku z borowików ½ l gęstej śmietany ½ kg ziemniaków sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które stłuc tłuczkiem i oprószyć solą ora pieprzem. Pieczarki i ziemniaki pokroić w plasterki. Następnie naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem…
Szynka
Szynka wieprzowa z ziołami
by Aneta Karska • • 0 Comments
Składniki: gruby plater szynki wieprzowej z kością 2 łyżki cukru 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka mięty 1 łyżeczka grubo zmielonego pieprzu sól Sposób przyrządzenia: Zioła zmieszać i obsypać nimi brzegi szynki. Cukier wsypać do rondelka i upalić na brązowy kolor, dodać cztery łyżki wody i dokładnie wymieszać. Mięso posolić, włożyć do żaroodpornego…