Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z wieprzowiny

Schabowe w cieście

Składniki: 4 kotlety schabowe 2 ziemniaki szklanka  mleka jajko 5 łyżek mąki vegeta olej ostra mielona papryka Sposób przyrządzenia Schab rozbijamy. Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach. Odciskamy, dodajemy mleko,4 łyżki mąki, jajko, vegete, paprykę. Wyrabiamy ciasto. Kotlety obtaczamy w mące a następnie w cieście. Smażymy w głębokim oleju na złoty kolor. Przepis na…

Polędwiczki w sosie śmietanowo-grzybowym

Składniki: 4 polędwiczki wieprzowe 2 średnie cebule    8 borowików    800 ml śmietanki 30%,    masło przyprawa "Delikt do mięs"        sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać a borowiki pokroić na mniejsze kawałki po czym razem przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym wlać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotować jeszcze na małym ogniu aż…

Kotlety schabowe duszone z pieczarkami i serem

Składniki 4 kotlety schabowe bez kości 10 dag sera żółtego 25 dag pieczarek 2 szklanki bulionu (może być z kostki-np. grzybowy)        pół szklanki gęstej śmietany kilka łyżek oleju            4 ząbki czosnku natka pietruszki, szczypiorek sól, pieprz         Sposób wykonania: Kotlety rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem i…

Terrina z mięsa mielonego w szynce szwardzwaldzkiej

Składniki i sposób wykonania: Używamy do wykonania terriny formy w kształcie trójkątnej. Wykładamy formę folią spożywczą następnie wykładamy szynkę szwardzwaldzką , następnie wykładamy farsz z mięsa mielonego który robimy następująco: 0,5 kg mięsa mielonego 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki pieprzu marynowanego Wrzucamy wszystko do miski i wyrabiamy masę, doprawiamy do smaku solą…