Składniki: 8 cebul 8 szt. plasterków wędzonego boczku łyżka oleju kminek sól Przygotowanie: Cebulę obgotować przez 1 min. w osolonej wrzącej wodzie, osączyć, osuszyć. Plasterki boczku posypać z jednej strony kminkiem, położyć na każdym cebulkę, owinąć szczelnie boczkiem, spiąć wykałaczką, wbijając ją na sztorc, układać jeden obok drugiego w płaskim naczyniu wysmarowanym olejem. Wstawić do…
Tag: z wieprzowiny
Listy
Żeberka w miodowym sosie
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Polędwiczki z morelami
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 20 dag. moreli kostka rosołowa pieprz sól 4 łyżki oleju rozmaryn Przygotowanie: Mięso posyp solą i pieprzem, skrop olejem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Morele zalej szklanką przygotowanego rosołu i odstaw ,aby zmiękły. Postaw na gaz, dolej jeszcze szklankę rosołu, ugotuj ,odparuj i przypraw do smaku. Polędwiczki zapiekaj 20…
Listy
Galareta wieprzowa z jajkiem
by m258 • • 0 Comments
Listy
Boczkowy przysmak
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1 kg. surowego boczku 5 jajek 5 łyżek bułki tartej łyżeczka vegety sól pieprz pęczek włoszczyzny Przygotowanie: Z włoszczyzny gotujemy wywar i doprawiamy do smaku. Boczek mielimy. Dodajemy jajka, bułkę tartą i vegetę. Mieszamy i masę dzielimy na dwie części. Z każdej formujemy walec i zawijamy na kawałku gazy. Końcówki gazy zawiązujemy. Mięso wkładamy…