Składniki:
- 50 dkg chudego boczku wieprzowego
- 1 łyżka grubej soli morskiej
- 1 łyżeczka Przyprawy pięć smaków
Składniki: 600 g schabu 120 g sera camembert 1 łyżka musztardy 2 łyżki masła kieliszek białego wytrawnego wina 1 szkl. śmietany kilka gałązek natki pietruszki 1 łyżeczka posiekanych listków szałwii 1 łyżeczka posiekanych listków majeranku 1 łyżeczka posiekanych listków tymianku sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na plastry, które rozbić tłuczkiem i oprószyć pieprzem po…
Składniki: 700 g żeberek wieprzowych 1 pęczek botwiny 300g nasion fasoli 300g pomidorów 1 cebula 2 listki szałwii 2łyzki oliwy z oliwek 1l bulionu ½ kieliszka białego wina 25 g orzeszków pinii sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą, wrzucić listki szałwii, doprowadzić o zagotowania i gotować do miękkości. W połowie gotowania posolić. W między…
Składniki: 500 g karkówki lub szynki wieprzowej 10 małych cebul 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 30 dag opieniek lub innych świeżych grzybów 2 łyżki zielonej pasty curry 3-5 łyżek ciemnego sosu sojowego olej 200 ml mleczka kokosowego Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę, którą oprószyć papryką i skropić sosem sojowym, odstawić na 2-3 godz.…
Składniki: • 2 kg schabu środkowego • cukier • tymianek • szczypta mielonego imbiru • 2 ząbki czosnku • olej • 2 łyżki czerwonego wina • 800 g mrożonego ciasta francuskiego • 1 jajko • natka pietruszki • sól • pieprz Sposób wykonania: Natrzeć mięso czosnkiem roztartym z solą, pieprzem, cukrem, tymiankiem oraz imbirem po…