Składniki: 3 cukinie 25 dag pokruszonej fety 4 łyżki oliwy cebula pokrojona w kostkę 1-2 posiekane ząbki czosnku 1/2 szklanki ryżu 1/2 szklanki rosołu oregano natka pietruszki parmezan Sposób przyrządzenia: Cukinie rozciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ, powstałe łódeczki zblanszować, odstawić. Miąższ posiekać. Rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać ryż, przyprawy i posiekaną cukinię, chwilę smażyć.…
Tag: z wieprzowiną
Zupa Grzybowa
Zupa grzybowa z mięsem
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg grzybów leśnych lub pieczarek 50 dkg łopatki wieprzowej lub cielęcej 1 marchewka 1 pietruszka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby dokładnie oczyścić i umyć, pokroić wg uznania, następnie zalać małą ilością wrzątku i gotować 30 minut. . W osobnym garnku zalać wrzątkiem pokrojone w grubą kostkę mięso, pokrojone w plastry marchewkę i pietruszkę,…
Zupa Pieczarkowa
Zupa pieczarkowa z jajkiem
by Krystyna • • 0 Comments
Zupy
Egipska zupa mięsna
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg chudej wołowiny albo jagnięciny pokrojonej w plasterki 1 pokrojona w pół plastry cebula 3 łyżki masła 5 rozgniecionych ząbków czosnku zgnieciony 1 łyżeczka octu 2 szklanki ugotowanego ryżu grzanki z białego pieczywa Sposób przyrządzenia: Mięso gotować w wodzie z dodatkiem cebulki i przypraw. Gdy mięso będzie miękkie odcedzić wywar. Na patelni rozgrzać…