Składniki: 1,5 kg filetów z sandacza ze skórą 1 łyżeczka mielonego chili ½ łyżeczki mielonego oregano 2 łyżki masła szczypta mielonego kminku sól, pieprz sok z limonki Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, na nim ułożyć porcję ryby skórą do dołu. Każdy posypać chili, oregano, sól i pieprz.…
Tag: z sandacza
Listy
Filet z sandacza z wody podawany z ziemniakami
by Roman Waksmański • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z sandacza 10 ziemniaków 5 dkg masła 2 łyżki octu sól, pieprz biały Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. W rondlu doprowadzić do wrzenia 1 litr wody, dodać ocet, sól i pieprz. Do wrzącej wody włożyć porcje ryby, powolutku gotować przez kilka minut. Ugotowaną rybę wyłożyć na półmisek, posypać…
Listy
Sandacz w pomidorach i pieczarkach podany
by Roman Waksmański • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z sandacza 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 pomidory 10 dkg pieczarek 3 łyżki białego, wytrawnego wina3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy grzanki z białego pieczywa sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Filety z sandacza umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać.…
Listy
Filet z sandacza zapieczony z paluszkami krabowymi i serem
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z sandacza 15 dkg paluszków krabowych 2 łyżki majonezu 10 dkg tartego żółtego sera 1 łyżeczka masła sok z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Paluszki krabowe pokroić na plastry. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć w nim porcje ryby, rozsypać na niej plastry paluszków…
Sandacz
Filet z sandacza na sposób orientalny
by Bogusława Bieńko • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z sandacza Marynata: szczypta tartego imbiru szczypta mielonego cynamonu 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżki oleju 2 łyżki drobno pokrojonej dymki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte, osuszone filety z ryby pokroić w paski i szerokości 5 cm. Składniki marynaty wymieszać, nasmarować nią porcje ryby, odstawić na 60 minut. Tak przygotowane filety…