Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z sandacza zapieczony z paluszkami krabowymi i serem

Składniki:

  • 50 dkg filetów z sandacza
  • 15 dkg paluszków krabowych
  • 2 łyżki majonezu
  • 10 dkg tartego żółtego sera
  • 1 łyżeczka masła
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Paluszki krabowe pokroić na plastry. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć w nim porcje ryby, rozsypać na niej plastry paluszków krabowych, tarty ser, polać majonezem lekko go rozprowadzając. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *