Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Soczysty filet z sandacza z pikantną posypką

Składniki:

    • 1,5 kg filetów z sandacza ze skórą
    • 1 łyżeczka mielonego chili
    • ½ łyżeczki mielonego oregano
    • 2 łyżki masła
    • szczypta mielonego kminku
    • sól, pieprz
    • sok z limonki


    Sposób przyrządzenia:

    Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, na nim ułożyć porcję ryby skórą do dołu. Każdy posypać chili, oregano, sól i pieprz. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 5 minut. W międzyczasie rozpuścić na małej patelni masło, dodać kminek i sok z limonki, gotować 1 minutę. Upieczone filety wyłożyć na półmisek, polać masłem z dodatkami i udekorować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *