
Składniki:
- 2 arkusze wodorostów nori
- 1/2 szklanki ryżu
- paluszki krabowe surimi
- ogórek
- ocet winny
- sól
- cukier
- sos sojowy
- mata bambusowa do sushi

Składniki: marchewka biała kapusta fasolka zielona kukurydza świeży imbir czosnek ryż biały sos sojowy-grzybowy – celowo nie podaję ile czego bo to zależy od ilości porcji Sposób przygotowania: Marchewkę kroimy w talarki, kapustę w kwadraty o boku 1,5 cm ( mniej więcej) a fasolkę w kawałki 2 cm . Warzywa smażymy w woku do chrupkości.…
Składniki: 1 szklanka ryżu 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 4 dag margaryny 20 dag selera 8 dag oleju 10 dag startego sera żółtego 2 jajka 3 łyżki tartej bułki sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować na sypko na wodzie z mlekiem i 2 dag tłuszczu. W między czasie obgotować seler i następnie z połową…
Składniki: 100 g ryżu 200 ml śmietany 18% cukier do smaku cynamon mielony indonezyjski „Prymat” Sposób wykonania: Ze śmietaną wymieszać dokładnie cynamon i cukier. Gotowym sosem polać ugotowany i wystudzony ryż. Całość oprószyć lekko zmielonym cynamonem indonezyjskim „Prymat”. Niezwykle proste, aromatyczne i lekkie i pyszne danie. Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez AnnMarie
Składniki: 1,5 szkl. ryżu cebula 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 4 pomidory 2 marchewki 5 dag zielonego groszku 25 dag piersi z kurczaka sól pieprz olej Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym razem z ryżem przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas wlać 3 szklanki gorącej wody. Trzymać na ogniu cały czas mieszając około 15 minut.…